Alle interieur weetjes voor jou

januari 4, 2023 Uit Door Betonnen-trappen

Je interieur speelt een grotere rol in je dagelijks leven dan je je nu bedenkt. Iedere dag kijk je hier vrij onbewust tegenaan en dit kan dus ook een grote invloed hebben op hoe je je voelt en hoe je je dag inricht. Precies om deze reden geef ik hier verschillende interieur weetjes die jij nog niet wist. Er zijn namelijk veel verschillende elementen en meubels die je kunt toevoegen of juist weglaten uit je interieur. Zo kun je bijvoorbeeld een relaxzetel kopen die ervoor zorgt dat een grote onpraktische bank overbodig wordt. Al dit soort dingen bespreken wij hieronder.

Maak gebruik van praktische items

Het klinkt misschien erg voordehand liggend maar toch is uit de praktijk gebleken dat dit te vaak over het hoofd wordt gezien, gebruik praktische items in je interieur. Denk bijvoorbeeld aan een voetenbankje met een opbergruimte voor een dekentje. Op deze manier gebruik je de ruimte optimaal en kijk je niet constant tegen een rommelig item als een dekentje aan. Ook kan je er voor kiezen om elektrische relaxzetels aan te schaffen, dit zijn erg comfortabele stoelen die vaak praktischer zijn dan een bank en ook nog eens minder ruimte innemen. Dit is een kleine greep uit een breed scala van praktische oplossingen die jouw interieur drastisch kunnen verbeteren.

Zorg ervoor dat jij het mooi vindt

Het volgende uitermate belangrijke weetje is eigenlijk meer een tip. Draag er namelijk zorg voor dat jij zelf je interieur mooi vindt en er met plezier naar kijkt. Je zult namelijk zelf vrijwel de enige zijn die daadwerkelijk dagelijks naar dit interieur zal moeten kijken. Andere mensen hebben al snel een mening en willen andere dingen voorstellen die misschien minder goed in jouw persoonlijke stijl passen, maar laat dit langs je heen gaan en zorg ervoor dat je zelf voornamelijk kunt genieten van je interieur. Toch moet je andere mensen hun mening niet compleet negeren, het kan absoluut geen kwaad om eens een suggestie van een ander uit te proberen om te kijken of het je bevalt. Zorg er dan alleen wel voor dat je altijd zelf de laatste beslissing neemt of iets wel of niet in je eigen interieur past.

Zorg dat je het mooi kunt houden

Een ander extreem belangrijk aspect van je interieur is het kunnen mooi houden hiervan. Wat is het namelijk waard om prachtige spulletjes aan te schaffen die na een aantal maanden misschien al versleten of onherstelbaar vies zijn. Zorg er dus voor dat je zelf je interieur goed kunt verzorgen door het te poetsen en te herstellen. Voorbeelden van items die lastiger te onderhouden zijn zijn bijvoorbeeld glazen tafels en kasten. Deze gaan niet zo zeer snel stuk ( als zijn ze wel breekbaar uiteraard) maar het kost veel tijd om deze mooi doorzichtig en glashelder te houden. Als je deze tijd niet hebt koop dan beter geen glazen tafel.

Wist je dat je interieur een weerspiegeling van jezelf is?

Je interieur is dus een belangrijk onderdeel van je leven. Een van de dingen die hier dan ook vaak over gezegd wordt is dan ook dat je interieur een weerspiegeling van je eigen persoon is. Denk hier maar eens over na. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd!