De woonkamer inrichten met deze tips

april 4, 2023 Uit Door Betonnen-trappen

Veel mensen zien de keuken als het hart van hun woning, maar voor veel mensen gaat dit toch niet helemaal op, omdat zij vaker gebruik maken van hun woonkamer. De woonkamer is toch wel de ruimte in huis waar je de lange avonden vaak doorbrengt lekker op de bank samen en waar je lekker de luie dagen samen kunt spenderen. Wanneer je de woonkamer in gaat richten, dan kan dit best wel een moeilijke uitdaging zijn, omdat je jezelf teveel druk oplegt om hier een super ruimte van te maken. Toch hoeft het niet zo moeilijk te zijn. Zetels kopen is tenslotte helemaal niet zo moeilijk. 

Alle wensen op een rijtje

Wanneer je gaat bedenken hoe je de ruimte in wilt gaan richten, dan is het belangrijk om een aantal zaken op een rijtje te zetten. Bedenk bijvoorbeeld met hoeveel personen je ongeveer gebruik zult gaan maken van de woonkamer op een normale avond en hoeveel personen hier met enige regelmaat bij zullen komen. Zo kun je het aantal zitplekken bepalen en later bedenken hoe je dit vorm wilt gaan geven. Daarnaast is het belangrijk om te bedenken wat je hier allemaal wilt gaan doen en wat voor meubels je daarvoor nodig bent. Door de functie en het aantal personen voor jezelf overzichtelijk te houden, heb je de grote lijnen die ingevuld kunnen worden. 

Durf eens wat anders met kleuren

Vervolgens is het tijd om te bedenken welke kleuren je graag terug zou willen laten komen. Leg hier niet teveel druk op en durf eens iets te doen wat je normaal gesproken niet zo snel zou doen. Een kleur is snel genoeg weer overgeverfd en door eens iets anders te kiezen, komt het misschien wel beter uit. Je hebt waarschijnlijk in het verleden wel gemerkt dat het niet naar wens verliep toen je wel je vertrouwde kleuren gebruikte. Bedenk daarnaast wat voor meubels je neer wilt gaan zetten en wat jouw grote wensen hierin zijn. Wil je bijvoorbeeld een aantal losse stoelen? Of heb je liever een grote bank. 

Zelf de meubels samenstellen

Wanneer je een plaatje hebt van de meubels die je mooi vindt of online wat plaatjes hebt gevonden van ruimtes die jou wel aanspreken, dan kun je de zoektocht beginnen. In veel meubelwinkels kun je een bank naar gewenste vormen en formaten samen laten stellen en zelf dus je complete bank samenstellen. De stof kun je ook zelf kiezen en zo heb je al snel de perfecte bank. Losse stoelen kun je het beste wat tijd voor nemen tot je de perfecte stoel tegenkomt die binnen het budget past. Net als een salontafel, weet wat je ongeveer wilt en wat praktisch is voor jouw ruimte om zo te kunnen zoeken. 

Ga voor een mooi geheel

Maak foto’s van alle opties die je voor de ruimte gekozen hebt, zodat je per meubelstuk of accessoire kunt bepalen of deze mooi in het geheel zou kunnen passen. Het is belangrijk dat een ruimte gezellig is en dat kun je doen door voor fijne accessoires te kiezen die het geheel sfeervol maken zoals fijne kussens en plaids op de banken en stoelen en bijvoorbeeld een kleed waardoor het een gezellige ruimte wordt. Vergeet geen persoonlijke touch toe te voegen met foto’s bijvoorbeeld om het geheel mooi af te maken.