Kiest u best voor traprenovatie of een nieuwe trap?

april 19, 2020 Uit Door Betonnen-trappen

Bent u van plan om de trap in uw huis onder handen te nemen? In dat geval is het mogelijk om een keuze te maken tussen twee verschillende mogelijkheden. Allereerst kunt u bijvoorbeeld kiezen voor het uitvoeren van een zogenaamde traprenovatie. Hiervoor geldt dat er aan de bestaande constructie van de trap niet wordt geraakt. In plaats daarvan is het vooral de afwerking die onder handen wordt genomen. Het feit dat de constructie van de trap ongemoeid wordt gelaten zorgt ervoor dat ook de kosten sterk binnen de perken kunnen worden gehouden. Dat is overigens niet alles. Ondanks het feit dat de constructie niet wordt aangeraakt is het namelijk wel zo dat u over een (op vlak van uitzicht) gloednieuwe trap kunt komen te beschikken. Stelt u zich ook de vraag wat nu precies voor uw trap de beste keuze is? Dan beantwoorden we die vraag graag hier op deze pagina!

Wat zijn de voordelen van traprenovatie?

Laat ons het eerst even hebben over traprenovatie. Wat zijn nu namelijk precies de voordelen die hieraan verbonden zijn? Zeer eenvoudig. In eerste instantie is er natuurlijk de kostprijs. Traprenovatie is in vergelijking met de plaatsing van een gloednieuwe trap echt een behoorlijk stuk voordeliger. Dat is echter niet alles. Daarnaast kunt u ook rekenen op deze voordelen:

  • Traprenovatie uitvoeren is doorgaans reeds in één werkdag mogelijk;
  • De overlast van de werken blijft veel beperkter dan bij een nieuwe trap plaatsen;
  • De trap kan min of meer blijvend worden gebruikt;
  • Uw trap komt er evengoed terug helemaal als nieuw uit te zien;

Ook wanneer u ervoor kiest om geen nieuwe trap te plaatsen is het mogelijk om met traprenovatie de uitstraling van uw trap danig aan te passen. Let wel, het spreekt voor zich dat dit niet geldt voor de constructie van de trap. Deze dient behouden te blijven.

Niet alleen interessant voor de uitstraling van de trap

Bovenstaande laat vermoeden dat het uitvoeren van een traprenovatie uitsluitend de uitstraling van de trap ten goede komt. Dat is echter helemaal niet juist, integendeel. Het is namelijk zo dat veel mensen na verloop van tijd merken dat de treden van hun trap bijvoorbeeld gladder aan gaan voelen. Dat brengt in de praktijk uiteraard steeds de nodige risico’s met zich mee. Het spreekt voor zich dat u er alles aan zult willen doen om niet van de trap te vallen wanneer u deze op- of afloopt. Ook op dit vlak kan traprenovatie u zeker en vast verder helpen. Door middel van traprenovatie is het namelijk mogelijk om de anti-slipeigenschappen terug te verbeteren. Dit bovendien ook tegen minimale kosten.

Wanneer is het plaatsen van een nieuwe trap aanbevolen?

Wanneer is dan precies het plaatsen van een nieuwe trap aanbevolen? Zeer eenvoudig, namelijk op het ogenblik dat traprenovatie geen uitweg meer biedt. Dit is in het bijzonder het geval wanneer de constructie van de trap is aangetast. In dat geval is het vervangen van de verouderde constructie altijd het meest aangewezen. Komt u er zelf niet uit of de constructie van uw trap nog in degelijke staat verkeert of niet? In dat geval loont het altijd de moeite om dit even te bekijken samen met een echte expert.

Benieuwd wat de mogelijkheden voor u zijn? Kijk op www.floorplaza.nl voor meer informatie.