Traprenovatie betonlook: met laminaat of echt beton

juni 11, 2021 Uit Door Betonnen-trappen

Zat de trap al langer in de lift en wordt het meer en meer als blikvanger van de woning beschouwd, daar is ook het vak dat traprenovatie heet nog steeds volop in ontwikkeling. Zo is traprenovatie betonlook een van de nieuwste toepassingsmogelijkheden die je hebt als je de trap wilt laten renoveren.

Robuuster en zichtbaar meer uitstraling

Heb je een industrieel interieur, dan speelt beton of betonlook de hoofdrol. Dat doet het samen met materialen als naturel hout, metaal en glas. Met het gebruik van beton lijkt alles een stuk robuuster en wint elke ruimte aan uitstraling. Maar wat dan met de trap? Betekent traprenovatie betonlook dat de huidige trap er volledig uitgehaald moet worden? Is het wel mogelijk om beton op de trap te leggen?

Kies voor High Pressure Laminaat op de traptreden

Ja, die opties zijn er. Traprenovatie betonlook wordt steeds meer toegepast. Bij een traprenovatie wordt vaker en vaker gekozen voor de werkwijze om over de bestaande treden nieuwe treden te leggen. Bij traprenovatie betonlook kun je bijvoorbeeld kiezen voor laminaat in de vorm van de HPL betonlook. HPL staat in dit geval voor High Pressure Laminaat. Het is laminaat van de beste kwaliteit en bovendien een zeer duurzame laminaatsoort.

Laminaatsoort is krasbestendig en slijtvast

Kies je voor deze laminaatsoort met de betonlook, dan kies je voor een laminaatsoort die krasbestendig is en eveneens slijtvast. Bovendien heeft dit soort laminaat dat bij traprenovatie betonlook gebruikt wordt een sterk geluidswerende werking en is het een laminaatsoort dat gemakkelijk te onderhouden is.

Traprenovatie betonlook met echt beton

Traprenovatie betonlook kan echter ook uitgevoerd worden met echt beton. Hoewel de specialisten die dit doen in de minderheid zijn, zijn ze er wel degelijk. Er wordt gewerkt met hand gesmeerd beton in dat geval. Dit beton scheurt niet en geeft al evenmin geluidsoverlast op de trap. Omdat gebruik gemaakt wordt van handgesmeed beton tijdens deze traprenovatie betonlook, krijgt elke trede een geheel eigen structuur. Daarmee krijg je dus een volledig unieke trap in je woning. Het gebruikte beton bij een traprenovatie betonlook heeft een hoge glijweerstand. Dat maakt het ook nog eens een veiligere trap. Overigens wordt het beton dat op de treden aangebracht kan worden, gemaakt op basis van de bekende RAL kleuren.

Nog meer blikvanger

Met genoemde mogelijkheden kan van de trap nog meer die blikvanger gemaakt worden als tot voor kort mogelijk was. Voor mensen met een industrieel interieur was het vaak zoeken hoe de trap aan te pakken. Daar is met genoemde speciale laminaat en de betonsoort nu dus echt een antwoord op gekomen. Rest de vraag wat straks nog onmogelijk is als we kijken naar traprenovatie betonlook. Als er nou een onderdeel binnen de renovatiewerkzaamheden sterk in opmars is, dan is het wel de traprenovatie. Mooi om te zien, want een mooie trap is een aanwinst voor elke woning. Overigens is het wel belangrijk om als je een traprenovatie overweegt niet tornt aan de veiligheid. Kijk voor meer tips op VloerenRaamdecor.nl!