Visgraat parket plaatsen? Hou rekening met deze tips!

juli 22, 2020 Uit Door Betonnen-trappen

De keuze voor parket is voor veel mensen al snel gemaakt. Het maken van deze keuze is echter nog maar het begin. Het is namelijk zo dat er eveneens een keuze zal moeten worden gemaakt uit verschillende soorten motieven. Op dit vlak maken we een onderscheid tussen twee verschillende opties. In eerste instantie kan je dan ook kiezen voor het standaard parket waarbij er gebruik wordt gemaakt van een rechte opstelling van de planken, maar daarnaast is er ook nog het visgraat parket. In dit laatste geval worden de planken tegen elkaar aangelegd in een soort van V-vorm. Dit zorgt ervoor dat er een volledig andere uitstraling ontstaat. Wil jij ook graag visgraat parket plaatsen in je huis? Dan doe je er beslist goed aan om even stil te blijven staan bij de interessante tips die we op deze pagina voor je hebben verzameld.

Tip 1: Denk goed na over de plaatsing van het patroon

Voor visgraat parket geldt dat ze op verschillende manieren kan worden geplaatst. Veel mensen houden op dit vlak in de praktijk geen of in ieder geval te weinig rekening met de exacte plaatsingswijze. Wanneer dit parket in de breedte wordt geplaatst zal je echter kunnen vaststellen dat ze op deze manier de breedte van de ruimte accentueert. Wordt het parket in de lengte geplaatst? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat het visgraat parket de diepte van de kamer extra in de verf zal zetten.

Tip 2: Voorzie een effen, droge ondergrond

Er kunnen tal van verschillen worden opgemerkt tussen standaard, traditioneel parket en visgraat parket. Echter zijn er ook verschillende overeenkomstige eisen of eigenschappen. Zo kan er bijvoorbeeld worden vastgesteld dat er zowel bij klassiek parket als bij visgraat parket nood is aan een droge, effen ondergrond. Eventueel kan het ook interessant zijn om een onderparket te voorzien.

Tip 3: Hou rekening met de afmetingen van de ruimte

Een ongelofelijk belangrijke tip voor wat het kopen van visgraat parket betreft heeft te maken met de omvang van de ruimte. Het wordt dan ook in de praktijk ten allen tijde aangeraden om ervoor te kiezen om de afmetingen van de planken af te stemmen op de grootte waar de ruimte over beschikt. In een kleine hal visgraat parket integreren met een XL-formaat is bijvoorbeeld nooit een goede keuze, integendeel.

Tip 4: Visgraat parket zelf plaatsen is veelal geen goed idee

Traditioneel parket leent zich uitstekend om zelf te plaatsen. Dat geldt echter niet voor visgraat parket. Veel mensen proberen dit in eerste instantie toch zelf, maar komen van een koude kermis thuis. Een correcte plaatsing van dit parket vereist in de praktijk dan ook steeds een niet onaanzienlijke kennis. Heb je deze kennis niet in huis? Dan schakel je dus maar beter een echte legexpert in.

Tip 5: Vloerverwarming? Geen probleem!

Veel mensen willen in hun woning graag de beschikking hebben over vloerverwarming. Er doen echter verschillende geruchten de ronde dat, dat niet mogelijk is wanneer je ervoor kiest om een parketvloer te (laten) plaatsen. Dat is echter niet juist. In de praktijk is het dan ook zo dat visgraat parket uitstekend te combineren is met vloerverwarming. Let wel, het wordt aangeraden om in deze situatie niet te kiezen voor massief parket, maar wel voor meerlaags parket. Ook deze kan echter perfect over een visgraat motief beschikken.